Den enda guiden du behöver om plåttak

Försöker du hitta ett bra pris för ett nytt plåttak? Priset för ett nytt plåttak ligger mellan 1000 kr och 2500 kr/m2 inklusive arbete och material, beroende på hur komplicerat arbetet är.

Börjar taket se slitet ut? Takets färg påverkar hela husets intryck. Se därför till att husets viktigaste skydd är i gott skick. Vare sig du ska lägga ett nytt tak på ett nytt hus, eller byta ut ett befintligt tak så är det ett kostsamt arbete. Beroende på hur komplicerad din takkonstruktion är kan priset ligga mellan en tusenlapp till flera tusenlappar per kvadratmeter.

Så här lägger du plåttak på rätt sätt

Det bästa är att först låta inspektera taket för att veta hur mycket av taket som behöver bytas ut. Det är inte alltid som hela taket behöver bytas ut samtidigt. Det är dock bra att veta att det finns ytterst lite du kan göra själv på ditt tak. Detta för att det är ett farligt jobb som också är viktigt att det blir professionellt gjort. Det går däremot att hitta takläggare i närheten av dig som kan hjälpa dig med ditt plåttak. Tack vare ROT-avdraget på 30% av arbetskostnaden är det inte längre lika dyrt att ta professionell hjälp. Så skönt att det finns hjälp att få med ditt plåttak.

  • 3 tips kring takläggning av plåttak:
  • Använd sele med hake som ett fallskydd
  • Byt underlagspappen och takpappen samtidigt
  • Passa på att kontrollera takytan och undertakets träpanel. Byt ut dåligt material.
27 Jul 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.