Dags att skaffa markiser på Lidingö

Varför plågas av värmen när det är dags att äta lunch? Markiser eller inte kan vara det som bestämmer, när solen gassar under vackra sommardagar på Lidingö.

Hantverkarna hade gjort ett fantastiskt jobb när de byggde parets veranda. Nu kunde de äntligen äta ute utan att stolsbenen sjönk ner i den mjuka marken. Och utan att bordet ständigt stod och vippade på den ojämna marken. För att fira köptes nya utemöbler, så att de kunde njuta fullt ut av altanen.

Möblerna hade kommit på plats och lunchen var i antågande. Mikael stod i köket och hackade de sista ingredienserna till dagens sallad. Ann hade redan dukat och ställt en bukett blommor från trädgården som prydnad på bordet. Dagen var vacker, inte ett enda moln på himlen. Det var då de insåg att de inte köpt något för att skapa lite skugga.

Markiser beställt

Det blev ingen lunch ute den dagen när de båda insåg att det var på tok för varmt. När de ätit färdigt, googlade Mikael på markiser, och hittade ett företag som hade showroom i närheten. Istället för att köpa ett parasoll, hade de kommit överens om att markiser med solskydd på Lidingö var optimalt.

De fick hjälp av en trevlig säljare som visade dem runt. De valde en vit nyans som passade bra med huset. När de ändå var igång köptes även en till, då kontoret låg åt samma håll. Båda höll på att bli tokiga av blänket på skärmen under soliga dagar. Nu skulle även det vara ett minne blott.

6 Aug 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.