Cisterner som motsvarar höga krav

Företag som tillverkar cisterner har det helhetstänkande som gör det tryggt att beställa från dem. Oavsett vad cisternen ska användas till har de en lösning.

En av världens äldsta och mest kända cisterner är Basilikacisternen i Istanbul. Cisternen är en lämning från det bysantinska Konstantinopel och byggdes under jord av kejsar Justinianus på 500-talet för att lagra vatten åt det stora palatset. Anläggningen rymde 80 miljoner liter vatten och hålls uppe av 336 marmorpelare utspridda över ett område på nästan ett hektar.

Dagens cisterner kan inte mäta sig med denna men har istället andra egenskaper. Moderna cisterner tillverkas framförallt av stål och står oftast i en industrilokal eller på ett industriområde. De behöver inte vara stora men de behöver vara täta och av hög kvalitet för att kunna förvara alla typer av vätska.

Cisterner tillverkas i en toppmodern verkstad men kan monteras på plats

Företag som tillverkar moderna cisterner har kompetensen och erfarenhet att tillverka utrustning som rymmer från några hundra liter upp till flera tusen kubikmeter. För att kunna garantera cisternens hållbarhet använder de anpassat material som kolstål, rostfritt- och syrafast stål eller Duplex-stål. För att skapa en helhetstjänst kring projektet kan tillverkarna också erbjuda de rör, gångbryggor och lejdare som behövs till stora cisterner, silos och tryckkärl. Behöver du en cistern är det enkelt att kontakta företagets kunniga personal som hjälper till att konstruera just den cistern som du behöver i din verksamhet. De är med i hela processen från ritning och konstruktion till leverans, montering, service och underhåll.

11 May 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.