Chevronparkett - att val för den medvetne

Tröttnat på att alla väljer en fiskbensparkett? En fiskbensparkett har under de senare åren varit det givna valet för personer som ska byta golv i sina vardagsrum. Golvet är snyggt, det är stilrent, det är tidlöst - men det är också lite av var mans sak. Vill man ha ett mer unikt och personligt golv så finns det andra alternativ. Ett exempel på ett sådant handlar om att välja fiskben - men en fransk variant av detta kallad chevronparkett.

En chevronparkett kan vid en första anblick misstas för en fiskbensparkett, men tittar man lite närmare så börjar skillnaderna utkristalliseras och det mer unika med detta mönster bli mer framträdande. Där en fiskbensparkett får en lite mer rundan spets så får en chevronparkett - som en följd av att stavarna kapas i 45 grader och limmas ihop - en mer framträdande pilspets.

Ett golv som sticker ut

Det gör att linjerna blir skarpare och att den visuella upplevelsen blir extra tydlig: golvet skjuter ut och skapar samma hypnotiska känsla som man kan få om man stittar länge på en fiskbensparkett; men betydligt starkare.

Dessutom kan man också välja att använda dig av rökt ek. Det innebär att träslaget är mörkare som en följd av att man först ångat den i ammoniak. Väljer man denna lösning så får man också ett helt unikt och personligt golv.

Beställ ditt golv från Parwood

Var beställer man då chevronparkett och vad ska man tänka på? Det man ska tänka på är att läggningen kräver en kunskap och en erfarenhet. En vanlig golvläggare kan stöta på patrull - och givetvis så innebär detta att även du som lekman kommer att göra det.

Professionell läggning är nästan ett måste och då av en person med vana av just detta mönster. Parwood är ett företag som både säljer chevronparkett och som kan erbjuda hjälp med läggningen. Att beställa chevronparkett från Parwood är ett bra alternativ då du dels får riktigt bra kvalitet och dels också, som sagt, hjälp med att få golvet på plats.

22 Apr 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.