Byt bänkskivor för ett nytt kök

Köket är en yta som börjat ta mer plats i våra hem än vad som tidigare var fallet – på ett enbart positivt sätt. Menas här; förr var det kanske kvinnan i ett hushåll som drog det stora lasset då det kom till matlagning och där detta skedde på ren rutin. Ofta så var hon även ensam och fick laga denna mat utan någon assistans eller sällskap – något som naturligtvis inte var särskilt skoj eller upphetsande.

Nu då, vad har hänt under senare år? Jo, man har sett att matlagning är något som intresserar alla; ett nyväckt intresse har fötts och där man ser att mängder av tv-program, bloggar, kokböcker och annat kommit upp lyft fram det roliga som matlagning trots all innebär. Kort sagt; matlagning är på modet och köket har förändrats. Det här har gjort att väldigt många när en dröm om förändring och där man vill ha ett kök som har en lösning som passar sig och sin familj; man vill att det ska vara vackert, man vill att det ska vara funktionellt och man vi ha moderna maskiner och verktyg. Att få ett kök som passar sig själv är dock inte synonymt med att det ska passa sin plånbok.

För; låt oss inte lura oss själva här – en omfattande köksrenovering är något som kostar pengar och som därför inte passar alla. Därmed inte sagt dock att man måste välja det absolut dyraste alternativet då det kommer till en renovering i köket.

Köksluckor är ett billigt alternativ för förändring

Nej; det går att med små medel förändra köket till en inbjudande miljö och där plånboken inte tar skada. Vi förklarar hur och vi säger att du och din familj vill förändra ert kök med en lite mindre plånbok och budget att röra er med. Här är tipsen:

  • Bänksskivor. Nya bänkskivor är ofta den bästa lösningen och särskilt om man har bänkskivor av standardmodell – i aluminium – så kan man få till stånd en rejäl förändring. Bänkskivor finns i exempelvis laminat, trä – ek, björk, valnöt – sten – granit och marmor – eller i komposit. Vidare så kan man även välja bänkskivor i mosaik och kakel samt varför inte gjuta egna i betong. Oavsett vilka bänkskivor du väljer till ett hus så kommer ni att för en ganska billig peng att få den stora förändring som gör matlagningen rolig igen. Dock och som fotnot: bänkskivor av exempelvis marmor för med sig högre kostnader och skiljer sig avsevärt från exempelvis laminat. Läs mer här: http://www.stenskivor.biz/.
  • Något så enkelt som att byta knoppar på lådor och skåp gör en enorm skillnad. Leta gärna secondhand för en unik lösning i ditt kök. Tips: det går utmärkt att tillverka egna kökshandtag av exempelvis läder och här kan du med fördel besöka exempelvis en skomakare, skräddare eller en sadeltillverkare för att se om de har några tips.
  • Allt som krävs i många fall är att låta lackera om sina köksluckor. Varför inte i samma/liknande färg som dina nya bänkskivor? Här sätter endast fantasin begränsningar – en skicklig målare kan hjälpa dig att hitta exakt den färgskala du vill.
2 Mar 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.