Bygg webbplatsen med tydligt riktade undersidor

Att bygga webbplatser med tydligt inriktade undersidor (mot produkter, tjänster eller orter) är viktigt för att skapa användarvänlighet och tydlighet för besökarna. Det är därmed något som kan öka antalet försäljningar eller offertförfrågningar. Detta gäller inte minst inom tjänsteföretag som har ett par olika tjänster som erbjuds.

Rikta sidan mot tjänst

En snickare kan utföra en rad olika snickeriarbeten men det finns även ett par tjänster som kan anses som ”standard”. Arbeten som snickaren utför lite oftare än övriga. Det kan exempelvis vara köksrenovering, badrumsrenovering och att bygga friggebod.

Det är dessa som snickaren bör presentera på en varsin undersida. En sida kan därmed handla om köksrenovering där man bland annat tar upp vad det kostar, hur lång tid det tar, vad som gäller kring rot-avdrag m.m. Just köksrenovering är något som är ett återkommande jobb för snickare vilket även innebär en stor fördel att skapa en enskild sida om just denna tjänst.

När en besökare når webbplatsen blir det enkelt att navigera och läsa om just köksrenovering eller den tjänst man efterfrågar. På detta sätt känns det tydligare att man kommit rätt. Sama exempel skulle kunna tas från städbranschen där ett städföretag har en varsin sida för storstädning, hemstädning osv.

Rikta sidan mot tjänst och ort

Inom tjänsteföretag är det även vanligt att man arbetar mot specifika orter. En snickare som utgår från Örebro kanske även kan utföra snickeriarbeten på mindre orter i närheten av Örebro. Här går det att rikta in undersidorna mot specifika orter. Om Örebro är den största orten är det vad som nämns på webbplatsens ”huvudsida” men det går även att skapa undersidor mot mindre orter i omgivningen.

Om en besökare (som kommer från Kumla) kommer in på en sida om köksrenovering i Kumla är ju chansen stor att man upplever att man hittat rätt och begär en offert. Att sedan företaget egentligen ligger i Örebro är inget som nämns på just den sidan. För snickarna spelar det nämligen inte så stor roll om de behöver åka en bit innan dagens arbete ska påbörjas. Vid större arbeten brukar de även övernatta på andra orter vilket gör att de kan åka relativt långt om det är en större köksrenovering eller liknande som ska utföras.

På detta sätt kan alltså hantverkare göra det enklare och tydligare för användarna. Det kan upplevas ”uppstyltat” med tjänst efter tjänst på sidan. Men man får komma ihåg att de som besöker sidan inte är snickare och inte kan så mycket om varken stamrust eller badrumsrenoveringar. Då är det viktigt att skapa en webbplats med tydlig struktur. Oavsett man väljer att dela in sidorna mot olika tjänster så som köksrenovering, badrumsrenovering och att bygga friggebodar eller mot orter så som Örebro, Karlstad eller Solna.

19 Jul 2019

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.