BRF:er behöver fräscha trapphus

Alla som bor i en bostadsrättsförening (BRF), är del av själva BRF:en och har ansvar för hela fastigheten. Tillsammans ska man helst se till att fastigheten underhålls och renoveras regelbundet, att vatten eller snö inte ställer till det och skadar fastigheten. Att taket är intakt och håller tätt. Att det är rent och fräscht i allmänna och gemensamma utrymmen, i trapphus, tvättstuga eller i gästbostad eller festlokal. För det mesta brukar man antingen anställa någon som har hand om hela fastigheten, till exempel en fastighetsvärd, eller ett företag som har det som en av sina arbetsuppgifter. Man kan även lägga det som entreprenad på företag och då kommer företaget in och gör det som är deras uppdrag. Och man kan även prenumerera på sådana arbetsuppgifter och då återkommer samma företag för att utföra de arbetsuppgifter som ens BRF önskar få gjorda.

Välj bästa hantverkarfirman för trapphusmålning bland annat

Det finns runt 1.500 hantverkare i Stockholm, och ska man välja någon av dem gäller det ju att välja en av dem som är bäst. Hur man sa få den som är bäst, innebär att man bör kontrollera hur de arbetar. Har den garantier på sitt arbete? Tar de ansvar för sitt arbete? Har de bra referenser på sina tidigare arbeten? Om de är noggranna med hur de utför sitt arbete är det en firma som du säkerligen kan anlita. Välj det företag som har bäst referenser. När det kommer till att utgöra sitt arbete är det hur utförandet är gjort som kommer att stanna kvar hos en. Blir man inte nöjd med det som hantverkaren har gjort önskar man kanske att arbetet blev gjort på nytt, och då är det som att kasta pengarna i sjön. 

Då är det bättre att välja rätt från början – kontrollera företaget!

Alla som vill undvika att bli missnöjda bör kontrollera företaget i fråga. Att utföra sitt arbete noggrannt är mycket viktigt för att en kund ska bli nöjd. Särskilt när det kommer till ommålning som man kan se, nästan varje penseldrag. Då är det mycket viktigt att hantverkarna har gjort penseldragen på rätt sätt, att färgerna sitter rätt, har man tapetserat; att tapeten sitter rätt, att taket är målat och att inte färgen har runnit längs väggarna eller att man ser ränder där man inte vill se dem. En hantverkare måste vara noga med allt som hon eller han gör, eftersom det syns. Här kan du läsa mer om ett sådant hantverksföretag: http://www.trapphusmålning.nu.

17 Dec 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.