Betonggjutning – en väg till ett unikt hem

Då man idag talar om inredning så berör det inte några få personer – det berör i stort sett alla. Heminredning har blivit var mans sak och det är idag att betrakta som en miljardindustri. Det är bara att ställa sig framför tidningshyllan i valfri mataffär för att förstå vart vi vill komma och vad vi menar. Du kommer nämligen att se att ungefär hälften av alla tidningar berör antingen ämnet inredning eller ämnet renovering (och att den andra hälften består av tränings- och modetidningar). Kort och gott; där inredning för var något som inte alls var särskilt intressant för den stora massan så har vi alla idag något sorts intresse och det är något som vi verkligen uppmuntrar och tycker är roligt.

För; det senare ordet är det som vi tycker inredning handlar om i grunden – det ska vara roligt; det ska vara personlig och den egna smaken ska vara domare i hur man sätter gränser i sitt eget hem. Om man överhuvudtaget gör det; inredning handlar även om att spränga gränser och framförallt om att våga. I många fall så måste man våga någonting för att belönas och gällande inredning så kan man misslyckas många gånger innan man hittar rätt. Det behöver inte vara så dyrt att misslyckas heller; även om det naturligtvis för med sig en kostnad både sett till de ekonomiska och sett till tiden man lagt ner.

Det vi tänkte göra här är att presentera ett sätt som man kan använda sig av för att skapa en mer personlig stil i sitt hem; en bortglömd – men extremt häftigt – väg att gå för at ta fram något unikt som verkligen säger något om sig själv och hemmet man bor i. Låt oss börja direkt och enligt följande:

* Betonggjutning: betong ger en rå känsla som passa lika bra på landet som i en mer urban miljö. Betonggjutning är heller inte så svårt; men en tumregel är att du försöker att ge dig på de mindre projekten själv (exempelvis figurer till din trädgård) medan de lite större lejs bort och sköts av en professionell firma inom betonggjutning. Ska du exempelvis gjuta en ny bänkskiva i betong så finns det inget att fundera på – ta hjälp; det är inte så dyrt som många verkar tro. Betonggjutning är något som kräver lite träning och det är svårt att få till det direkt. Du vill definitivt inte se att din skiva, ditt bord eller den bänk du gjutit spricker innan du hunnit börja använda dem. Belöningen? Ja, betong ger en varm känsla om man matchar rätt. Trä och betong går därför hand i hand och är att både föredra och rekommendera. Varför inte låta en firma inom betonggjutning ta hand om ditt gamla skrivbord i trä?

27 May 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.