Betongarbeten blir precis vad du vill

Formar stora som hus. Armeringsjärn som liknar trädgrenar. Pulver. Vatten. En pump och en bil. Då är det betonggjutning av ett hus på gång. Eller så är det grannen som skapar många ljusstakar.

Betong är ett mycket populärt och användbart material som gillas av både husbyggare och privatpersoner. Kanske har du också någon granne eller vän som glatt visar upp sitt nya fågelbad i form av ett rabarberblad. Eller de nya fina ljusstakarna som de gjutit med hjälp av en muffinsform. Ibland lyckade projekt och ibland kan du inte låta bli att tycka att det liknar det som dina barn kommer hem med från fritids. Men all kreativitet är ju positiv så du ler och berömmer din väns alster. Hem går du sedan till ditt putsade betonghus. Stannar kanske en stund och förundras över hur olika objekt det där grå pulvret kan åstadkomma med hjälp av vatten och en form.

Från mjukt till stenhårt

Betong är ett silkesmjukt pulver som gärna hamnar över hela dig, hela din trädgård och till och med på grannens fina magnoliaträd. Men när du väl har blandat det med vatten så börjar det hända saker. Då får du arbeta snabbt med att hälla det i din utvalda form och noga slå på kanterna så att alla luftbubblor stiger till ytan och försvinner. Nu kan du försvinna ifrån projektet tills det har torkat, eller brunnit som det heter. Det kan ta olika tid beroende på hur stort ditt projekt är. Läs mer om betongarbeten på denna sida: betongarbetenstockholm.nu

13 May 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.