Att tänka på vid badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering kan lyfta ett helt hem men ett rätt renoverat badrum ökar också värdet på huset. Ungefär vart tjugonde år bör man renovera badrummet men det går att göra det oftare.

En badrumsrenovering är ofta en stor kostnad och för att investeringen ska kännas bra är det viktigt att man blir nöjd. Därför ska man vara noga med hur man planerar badrummet, både när det gäller planlösning, material och inredning. Att först fundera över sitt gamla badrum och vad som saknas eller vad man inte tycker fungerar, kan underlätta och göra att man inte återupprepar misstagen. Badrumsinredning finns i många olika stilar och färger, och det är lätt att gå vilse och förföras. Då det inte är så ofta man renoverar badrummet kan det vara bra att välja en stil eller färg som man kan tänka sig att leva med länge.

Skriv ett ordentligt kontrakt med byggfirman

Att även kosta på sig lyx som golvvärme och belysning som går att dimma kan betyda mycket. Det är också viktigt att renoveringen blir utförd på rätt sätt av våtrumscertifierade hantverkare. Annars gäller inte hemförsäkringen om något fel skulle uppstå. Genom att söka på badrumsrenovering i Nacka eller på den ort man bor får man upp flera certifierade företag. För att kunna jämföra priser men även referenser är det bra att vända sig till ett par olika företag innan man bestämmer sig för vem man anlitar. Innan renoveringen påbörjas måste man också skriva ett ordentligt kontrakt som inkluderar både slutpris och datum för slutbesiktning.

7 Dec 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.