Att gjuta och slipa betonggolv

Det blir mer och mer vanligt i Stockholm att byta ut de gamla trägolven mot andra varianter. Speciellt hett tycks det vara med ett gjutet betonggolv som man sedan ger en golvslipning för att få den där klara, skinande ytan som slipad betong ger. Ett slipat betonggolv ger en lyxig känsla och kan verkligen ge en modern villa ett riktigt lyft. I gamla lägenheter passar det kanske mindre bra, men i nybyggen kan det bli helt perfekt. Många vill undvika att golvet ska kännas kallt att gå på och väljer därför att lägga in golvvärme, något som passar perfekt till betonggolv. Känslan av att gå över ett uppvärmt, blankt och vackert betonggolv är svårslagen.

När det gäller golvslipning av ett betonggolv kan man med fördel vända sig till en professionell golvslipare i Stockholm. Det är inte bara ett tips, utan en rekommendation. Om det är svårt att att utföra en golvslipning av ett vanligt trägolv, är det desto svårare att slipa ett betonggolv på ett snyggt sätt. Det är därför en syssla som bäst överlåts åt proffsen.

Man bör gjuta med ny betong

När man gjuter ett nytt betonggolv bör man använda sig av ny betong som är anpassad för ändamålet. Det finns gott m betongprodukter som lämpar sig bra för golvgjutning och som ger det resultat man vill ha. Många tänker att man kanske kan använda sig av den råbetong som ligger under golven i Stockholms betonghus, och slipa upp den, men det är sällan en bra idé. Den betongen är ofta ganska ful och full av sprickor, vilket gör att den lämpar sig mindre bra för att exponeras i ett golv. Gjut istället ett nytt lager med högkvalitativ betong.

Golvvärme ger mervärde

Att lägga ut värmeslingor över golvet inan man gjuter är en mycket bra idé. Då garanterar man att golvet aldrig känns kallt om vintrarna och kan alltid njuta av känslan av ett varmt betonggolv. Om du vill ha golvvärme måste du anlita en behörig elektriker, det kan inte golvläggaren göra själv. Däremot tillhandahåller många golvläggningsfirmor även behöriga elektriker, så det brukar lösa sig.

Olika kulörer för att passa inredningen

Vill du gå hela vägen med stylistdrömmarna är det inte svårt att färga in sitt betonggolv i en kulör som matchar inredningen och resten av bostaden. När man färgar betong blandas färgpigment i betongblandningen och sitter sedan där. Resultatet kan verkligen bli häftigt, men det kan vara bra att prova på en liten yta först för att se om man verkligen gillar det, när golvet väl ligger där så finns det ingen återvändo.

En professionell golvslipning blir pricken över i

För att slipa ett betonggolv räcker det inte med en vanlig golvslipningsmaskin. Vanligen används en diamantslip, som har den hårdheten som behövs för att kuva den hårda betongen. Du bör anlita en professionell golvslipare i Stockholm som har de nödvändiga maskinerna och kunskaperna som behövs för att göra ett bra jobb. Vad gäller efterbehandling så är det polering med poleringsmaskin som gäller, vanliga ytbehandlingar som lack eller hårdvaxolja fungerar inte på betong. Hör dig för me din golvläggare om vad han anser är den bästa ytbehandlingsprodukten.

Med ett slipat betonggolv har du ett golv som kommer att hålla i evigheter. Dessutom är det så gott som underhållsfritt, lite dammsugning då och då och lite gnuggande för att bli av med fläckar bara. Så gör som så många andra Stockholmare redan gjort, skaffa ett originellt och stilfullt golv till din bostad – gjut ett betonggolv!

På sidan http://www.golvslipningstockholm.biz/ hittar du all info du behöver om golvslipning.

golvslipning

31 Jul 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.