Att asfaltera en uppfart ger nya möjligheter

Asfalt ger inte bara ett välskött intryck, det ger också en stabilitet åt en uppfart som gör den mindre känslig för regn och snö. Att asfaltera en uppfart ger dessutom huset en ny bra arbetsyta.

När barnen vuxit ifrån sandlådan och gungorna och börjar bli mer självständiga gäller det att hänga med. Nya lekar och aktiviteter växer fram och då är det dags att förändra trädgården.

Skateboards, cyklar och basketbollar tar över och man behöver skapa ytor som uppmuntrar till sådana aktiviteter. Har man ett bra utrymme framför garaget kan man göra en asfaltering av uppfart. Det behöver inte vara en så stor yta. Företag som utför asfaltering kan arbeta med både stora och mindre ytor.

En asfalterad uppfart med en basketkorg på garaget kan ge meningsfull sysselsättning i timmar åt en tonåring. Björn Borg startade sin karriär med att stå på en asfalterad uppfart och slå mot en garageport. Asfalten ger också möjlighet att meka med mopeder och åka skateboard.

Asfaltera uppfarten och få ny användning för ytan

Den yta som tidigare bara användes för att köra bilen in och ur garaget har plötsligt blivit en idealisk plats för utomhusaktiviteter. Det går att rita hopphagar med krita som lätt kan spolas bort och har man den konstnärliga ådran ger den plats för gatukonst.

Asfalten tål att användas till det mesta och är lätt att hålla ren. Tröttnar man på det man ritat sköljs det bort och när barnen flyttar hemifrån kan man skruva ner basketkorgen. Om man vill.

7 Feb 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.