Välj en målare med stor noggrannhet

Har du någon gång varit med om att en snickare kommer he till dig, och till din stora förvåning bara smällt upp nya tapeter i ett rum? Du märker att arbetet går väldigt snabbt; bara på en förmiddag så är allt klart. När du sedan kommer hem och inspekterar väggen och tapeten där hemma, ser du att de bara har spacklat på den gamla tapeten och eventuella håligheter på den och sedan tapetserat över den. Då blir man både ganska förvånad och riktigt irriterad över snickare som inte bryr sig om att riva bort allt som ska rivas bort. De har inte arbetat grundligt med underlaget. Och sedan, när allt är klart, har de bara tapetserat väggarna som du har bett dem göra. En sådan målare ber man ju inte om att komma fler gånger coh måla om i ens hem.

Därför är underlagsarbetet så viktigt

Varför är underlaget så viktigt, kanske du undrar. Saken är den att underlaget behöver skötas om för att hålla under en längre tid. Gissa hur dammigt det är i underlaget, om man aldrig river bort gammal och smutsig tapet. Om man aldrig river ut gamla tapetrester bygger man in all smuts och damm som kan göra människor allergiska och sjuka. River man först tapeten och det som är under avlägsnar man allt det som är smutsigt, som är dammigt och som helt enkelt ska bort. Samtidigt tar man reda också på hur väggen under den gamla tapeten ser ut. Finns det något där som ska lagas innan man tapetserar eller måla om?

Så hittar du en duktig målare

Letar du efter någon som är så här noggrann, och som inte bara kommer hem till dig och smäller upp tapeter hur som helst? Då ska du leta efter en målare med ambitioner och som vill att du som kund ska bli nöjd innan de ger sig med sitt arbete. Då är det viktigt att anlita en målare som arbetar främst med underlaget innan de går vidare och arbetar med väggen, taket, eller vad det nu är som du behöver få tapetserat eller ommålat.

Speciellt är detta viktigt när det kommer till utomhusmålningar. Då är det så viktigt att den som målar om huset kontrollerar fasadens underlag, och  tar reda på hur husfasaden ser ut innan man sätter igång och målar om hela huset. Bor du i Stockholm finns det över tusen målare, hur ska man hitta rätt i den mängden målare? Du kan ju alltiid göra din sökning mer specifik; googla målare Täby, till exempel. Då får du flera förslag på målare i Täby. Ta då kontakt och fråga efter offert och referenser. ÄR det en seriös måalre, ber han elelr hon att få kommer hem till dig på ett kostnadsfritt hembesök innan de kan ge en nogrann offert. Ta inte bara den som är billigast, utan den som ger mest för pengarna.

23 Apr 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.