Uppdatera dina arbetskläder

För vissa företag är arbetskläder en självklarhet. Men hur ser företagets kläder ut egentligen? Slitna och trasiga arbetskläder ger inget bra intryck. Ibland kanske med företagets gamla logga vilket ger ett oseriöst intryck.

Slitstarka och snygga arbetskläder stripade med företagets namn och logotype gör stor skillnad. De ska självfallet även vara ergonomiska och funktionella och passa företagets arbetsuppgifter.

Arbetskläderna blir faktiskt företagets ansikte utåt och ska vara representativa. Dagens designade företagskläder ger medarbetarna möjlighet att arbeta säkert och effektivt och ger även bäraren trygghet och stolthet.

Hos till exempel restaurangers och butikers personal är det viktigt med enhetlig och snygg klädsel som signaliserar företagets visioner. 

Arbetskläder för alla årstider

Självklart måste arbetskläderna anpassas för det nordiska klimatet. För företag som arbetar ute är det självklart med varma och sköna kläder under vinterhalvåret. Samma gäller under sommaren då kläderna behöver vara svala och luftiga. Men även inomhus behöver arbetskläderna anpassas.

Vad signaliserar arbetskläderna?

Väl uttänkta arbetskläder ska faktiskt skapa arbetsglädje, professionalism och en vi-känsla. Detta kommer att ge en bättre förutsättning för ökad produktivitet.

Många företag har specialiserat sig på arbetskläder i Stockholm att högsta kvalitet och med möjlighet att skräddarsy dessa så dem följer företagets krav på både funktion och utseende.

Det går att beställa alltfrån strumpor, skjortor och tröjor till kraftiga byxor och jackor för alla ändamål. Självklart kan dessa arbetskläder förses med tryck eller brodyr, för att synliggöra företaget. Det är av yttersta vikt att kläderna är av samma stil som företag, gällande färger och loggor. Allt ska gå i samma stil som företagets övriga utseende. 

Arbetskläder av högsta kvalitet

Men utseendet är inte allt. Arbetskläder som inte håller bra kvalitet kan ge en motsatt effekt. Tänk dig själv om du ser trasiga arbetskläder. Det ger inga bra signaler. Var noga med kvalitén när du beställer nya arbetskläder. Det kommer bli dyrt i längden att byta ut dessa.

De flesta företagen som erbjuder arbetskläder använder sig av erkända märken av högsta kvalitet. När det gäller hantverkares arbets- och profilkläder används ofta märken som til lexempel Fristad, Blåkläder, Tranemo och Berkeley.

Tänk på att medarbetarna har dessa 40 timmar i veckan och ska kunna känna sig trygga i dessa kläder som ju faktiskt är ett arbetsredskap.

Så snåla inte på arbetskläderna! Oavsett det handlar om kraftiga och slitstarka kläder eller mer eleganta kläder för inomhusbruk. Glöm inte att din personal är levande reklampelare och byggare av ditt företags varumärke. 

15 Feb 2019

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.