Trygg och säker asbestsanering i Enköping

Asbest är ett mycket skadligt material som bara får saneras av utbildad personal. I Enköping finns det därför företag som specialiserat sig på asbestsanering.

Mellan 1950 och 1970 var asbest ett material som användes flitigt till bland annat isolering. Innan man upptäckte att det var hälsofarligt såg man bara de goda egenskaperna. Därför kan man fortfarande hitta det i exempelvis rörfogar, golvplattor och kakelfogar. Asbest är inte farlig förrän du börjar riva eller såga i den.

Står du i begrepp att renovera ett äldre badrum finns det alltså all anledning att vara försiktig. För att få sanera och riva asbest krävs särskild utrustning. De som utför arbetet behöver skyddsutrustning och ett certifikat som intygar att de genomgått en utbildning i hur materialet ska hanteras.

Asbestsanering utförs av kunnig personal enligt säkerhetsföreskrifter

Företag som arbetar med asbestsanering i Enköping utför själva saneringsarbetet och ser till att det hälsovådliga materialet tas om hand och skickas till deponi. Om du anlitar ett seriöst företag behöver du aldrig oroa dig för att fibrerna ska spridas i resten av bostaden eller i din omgivning.

När du kontaktar företag som arbetar med asbestsanering kommer de ut på besök för att undersöka den del av din bostad som du vill renovera. Efter besöket får du en kostnadsfri offert. Därefter lägger ni gemensamt upp en tidsplan för hur arbetet ska utföras. När saneringen är klar kan du fortsätta din renovering av badrummet med de moderna, miljövänliga material som finns på marknaden idag.

3 Apr 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.