Tips för en smidig flytt

Är det dags för er familj att flytta? Flytta behöver alla göra förr eller senare. Det är spännande men också mycket att tänka på. Vi har tipsen som gör flytten enklare!

Börja i tid

Det absolut viktigaste för att få flytten att gå så smidigt som möjligt är att börja i tid. Gör listor där du skriver ner allt som behöver göras. Börja med att packa ner de saker som du använder minst till exempel prydnadsföremål, böcker och kläder som inte är i säsong. Märk upp lådorna med vilket rum de skall vara i och vad de innehåller. Vanligtvis sparar man köket till sist.

Packa en låda som är för er första natt i den nya bostaden med frukost, lite porslin och glas, sängkläder och liknande. Det underlättar för er på flyttdagen när ni är trötta och bara vill gå och lägga er.

Gör dig av med skräp

Kolla uppe på vinden, i förråd och garage. Många gånger samlas där en massa gammalt bråte och skräp som varken du eller din familj längre behöver. Det är lätt att den där typen av saker läggs ner i en kartong och följer med till nästa bostad men det är väldigt onödigt. Antagligen kommer du inte ens packa upp kartongen utan den kommer stå orörd tills det är dags för nästa flytt.

Gör dig själv en tjänst och rensa ut det som du inte använder eller vill ha. Ett sätt att göra sig av med saker är att till exempel ha en gårdsloppis. På så sätt kan du kanske till och med tjäna en slant. Du kan också lägga ut dina gamla saker till försäljning på nätsajterna Blocket eller Tradera. Om ingen vill köpa så kan du skänka dina grejer till välgörenhet. Kom ihåg att de vill ha sådant som är helt och rent. Trasiga kläder och saker kräver resurser vid utgallring.

Anlita hjälp

För att göra det enkelt för dig själv bör du anlita bär- och städhjälp i samband med din flytt. Har du tunga och svårflyttbara saker i ditt bohag som kassaskåp eller en flygel så kan du anlita en firma som sysslar med tunghantering.

Att ta hjälp kommer hjälpa dig mer än du kan ana. Det är dumt att förlita sig på sina vänner goda vilja när du ska flytta. Risken är att de stöter på förhinder eller blir sjuka och därför inte dyker upp. Då står du där helt själv. Det är såklart mycket slitsamt att bära allt själv, det kan också vara farligt. Läs mer om tunghantering på den här hemsidan: https://www.tunghantering.nu/

20 Apr 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.