Takläggare i Sundbyberg - för dig som bor i Stockholm med omnejd

Ett slitet tak kan inte bara att orsaka skador på ditt hus, det drar dessutom ned värdet på det. Investera i ett nytt tak eller en renovering, och låt en takläggare i Sundbyberg hjälpa dig.

Är det dags att renovera taket på ditt hus? Eller kanske rentav byta ut det helt och hållet? Då gör du allra bäst i att kontakta en professionell takfirma. Takarbeten är ofta både rejält omfattande och kostsamma, och för att undvika trista följdkostnader är det naturligtvis viktigt att allting blir rätt gjort från början. Dessutom är takarbeten inte helt riskfria - det handlar om höga höjder och ganska begränsade ytor. En professionell takfirma har kompetensen, vanan och verktygen för att kunna göra jobbet både säkert och ordentligt. Bor du i Stockholm eller någonstans i krokarna däromkring, kan en av alla duktiga takläggare i Sundbyberg stå till tjänst.

Ta hand om ditt tak

I Sverige räknar man med att ett tak har en teknisk livslängd på ungefär 50 år. Det betyder att ett normalt tak av bra standard bör hålla riktigt länge - förutsatt att det inte blir skadat eller att man slarvar med underhållet. Beroende på vilket material taket består av, kan behovet av underhåll skilja sig något åt. Ett generellt tips är dock att någon gång då och då inspektera sitt tak grundligt, alternativt anlita en takläggare att göra det åt en. Det behövs inte göras särskilt ofta, i de flesta fall är det fullt tillräckligt med en gång per år. Kika efter spruckna takpannor, material som lossnat eller tecken på mosspåväxt. Kolla också av att hängrännorna är fräscha och att avrinningen fungerar som den ska.

Ibland räcker det med en takrenovering

Ett komplett takbyte är inget någon husägare ser speciellt mycket framemot. Det tar tid, det är omständigt och det slukar en hel del pengar som man kunde ha lagt på något roligare. Då kan det kännas skönt att veta att det faktiskt finns gånger då det räcker med en ordentlig renovering av taket. Börjar taket bli nött och slitet, är t.ex. en takmålning ett utmärkt sätt att ge det en rejäl uppfräschning med riktigt bra skydd mot väder och vind. Ett par trasiga pannor eller en skada i takpappen kan också fixas till, utan att hela taket nödvändigtvis måste bytas. Är du osäker på vad som skulle behöva göras med just ditt tak? Hör av dig till en takfirma för bästa rådgivning!

24 Sep 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.