Ta hand om din trädgård

Bor du i hus och har en stor trädgård? Då vet du hur tidskrävande det är att ta hand om trädgården. Gräs, buskar och träd ska trimmas och löv ska krattas, om du ej hinner ta hjälp med din trädgård.

Att sköta om trädgården på bästa sätt kan ta mycket tid. Ibland kanske du inte vet hur man bäst utför vissa sysslor, som till exempel beskärning av fruktträd. Och då är det ett ypperligt tillfälle att ta hjälp med det. Eftersom om du beskär fel så kanske du inte får någon frukt året efter och det vore ju synd.

Andra sysslor som ska göras regelbundet är gräsklippning och trimning. Dessa sysslor kan du leja bort under sommarhalvåret så får du lite mindre att tänka på. Tycker du om att plantera blommor och grönsaker så ska det rensas med jämna mellanrum annars kommer det inte att växa så bra.

Risker vid misskötsel

Om du inte sköter din trädgård så kan du få mindre växtlighet och bli utan frukt. Men det finns också farligare saker som kan ske. En sak som kan gå riktigt illa är om du inte ser över dina höga träd som växer på din mark. Eftersom höga träd kan medföra risker om de faller ner eller stora grenar bryts av och faller till backen.

Det bästa att göra är att anlita någon som kan se över dina träd och utföra trädfällning om det behövs. Annars finns det risk att de faller ner och gör skada på din egendom.

11 Dec 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.