Slitet golv blir som nytt med golvslipning i Nacka

Är dina golv där hemma slitna och skulle må bra av en uppfräschning? Om du bor i stockholmstrakten så har du golvslipning i Nacka att ta hjälp av. Då kan trägolven i din bostad bli som nya.

Funderar du på att fräscha upp din bostad? Att ge bostaden en ny look är kul och ibland även en nödvändighet. De flesta som renoverar där hemma i sina bostäder tänker inte alltid på att golven också gärna vill bli omhändertagna. Och med golven fixade kan din bostad få en helt ny känsla. En bra idé är att utföra en golvslipning för det får dina golv att se nya ut och med en ny finish kan du förvandla din bostads interiör helt.

Det finns golvslipning i Nacka för dig som vill ta hjälp av någon kunnig från detta område. När du ska slipa ditt golv kan det uppstå en del frågor. Till exempel frågan om damm är en återkommande undran från bostadsägare. För ingen vill ju ha en bostad full av damm. Men du kan vara lugn för med dagens slipmaskiner kommer din bostad att vara dammfri. Slipmaskinen som används har en dammsugare inbyggd som suger upp allt damm. Väldigt smidigt och skönt att slippa damm överallt.

Vardagsrum

Hur går en golvslipning till?

Du får besök av din inhyrda firma som ska hjälpa dig med golvslipningen och ni går igenom processen. Ni kommer att se över vilket slags golv du har och vad du planerar att använda för efterbehandling. Du måste plocka undan alla saker som kan vara i vägen. Det är viktigt att eventuella spikar och dylikt som är i golvet spikas ner men det kommer inte du behöva bry dig om att göra. Görs inte detta kan det bli fula spår i slipningen och det vill man ju verkligen inte ha.

Sedan är det dags för slipningen och den görs med en speciell slipmaskin. Därefter ska golvet göras rent noggrant för att efterbehandlas. Den sista behandlingen som görs är med en olja, lack, bets, såpa eller lut. Och det är möjligt att tillsätta en lite vit färg i detta så slutfinishen blir en aning vit om man gillar det.

Klassisk såpskurning

Det finns många olika sorters efterbehandlingar att göra och en som är en klassiker är såpskurning. Detta är en mycket gammal metod som man fortfarande använder sig av för den ger ett snyggt resultat och är mycket hållbar. Vi rekommenderar denna sajten: https://www.golvslipningnacka.se/

17 Apr 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.