Så mycket kostar det att renovera fönster

Behöver du reparera dina fönster? Man behöver ju inte ha trasiga glas bara för att reparera fönster. Det kan behövas göras efter åtminstone 15, 20 år. Om du inte känner till något företag som gör renoveringar av fönster, så där på rak arm, kan du alltid börja med att googla fönsterrenovering Stockholm, om det är där du bor. Om inte skriver du in den ort du bor på i sökfältet. Sedan är det bara att ta kontakt med de företag som dyker upp som förslag och ber om offert och referenser. När du sedan har valt ett bra företag som har garantier på sitt jobb och som lämnar garantier på sina renoverade fönster, är det bara att testa dem.

Anlitar du proffsen kommer de och hämtar fönstren

Då kommer de hem till dig och renoverar dem. Oftast lägger den en skyddande plast där fönstret har suttit och spikar igen hålet där fönstret satt så att ingen kan ramla ut ur det. De brukar då ta bort hela fönstret, lossar på fönsterglaset, lagar de delar på fönsterbågarna som är trasiga, likadant på fönsterkarmarna, ifall något är trasigt byts det ut mot nya, fräscha delar. Sedan läggs fönsterglasen in på nytt, de kittas, fönsterbågarna impregneras och målar. Samma sak händer med karmarna.

Sedan kommer företaget tillbaka med de nyrenoverade fönsterbågarna och monterar in nyrenoverade fönstren. Om du väljer nya glas på dina fönster kostar ett klassiskt tvåglasfönster mellan 700-3.500 kronor, treglasfönster mellan 2.000-5.000 kronor. Dessa kostnader beräknas på fönsterglas med isolerglas som hjälper till att sänka värmekostnaderna.

fönsterbyte på villa

Så mycket kan renoveringen kosta

Kostnaderna för själva arbetet kan man räkna kommer att bli cirka 450-650 kronor i timmen. Det beror på vilken hantverkare det är och i vilken stad de arbetar. Man kan generellt säga att hantverkare i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö har något högre löner än på andra ställen. Däremot tillkommer möjligheten att dra av för ROT-avdraget på arbetskostnaden. Det brukar ta ungefär två timmar per fönster, vilket i så fall skulle ge dig en kostnad på mellan 1.000-2.000 kronor per fönster i arbetskostnad. Om du tycker det är mycekt bör du jämföra kostnaderna för helt nya fönster.

Miljövänligt att renovera fönster istället för att köpa nya. Om du låter renovera dina fönster istället för att skaffa nya är du med och ser till att skona jordens resurser vilket är allt viktigare. Läs mer på denna länk om företag som utför fönsterrenovering i Stockholm.

18 May 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.