Rörmokaren en viktig del i renoveringen

När du renoverar kök eller badrum behöver du hjälp av ett helt gäng olika hantverkare med olika specialkunskaper. Vill du själv hålla i alla trådar och hålla reda på alla de kontakterna?

I samband med en renovering är det givetvis en kostnadsfråga om du väljer totalentreprenad eller ej, men det är ett väsentligt val. Om du inte har råd med den extra kostnaden som totalentreprenaden innebär är det upp till dig själv att ha kontakt med alla hantverkare. Hittar du inte en firma som har alla inhouse så behöver du troligen snickare, elektriker, plattsättare och rörmokare i Stockholm.

Rörmokaren är en viktig del i renoveringen då denne planerar och står för kvaliteten på gamla eller nya rördragningar. Och i ett badrum är vattnet ett viktigt inslag. Vill du flytta på avlopp och placera badrumsporslinet annorlunda så behöver en hantverkare riva upp det gamla golvet för att blottlägga rören, så de kan göra plats för helt nya rör.

Rörmokare och andra hantverkare i symbios

I den bästa av världar pratar de olika hantverkarna bra med varandra. De som bilar i golvet vet exakt hur rörmokaren planerar att dra de nya rören, så det blir rätt lutning och rätt vinklar på allt. Dessutom behöver golv och rör ligga på ett vis som passar plattsättaren utmärkt när han skapar lutningen på golvet där duschhörnan ska stå.

Fördelen med totalentreprenad är att den som håller i projektet redan har firmor som de brukar samarbeta med, inarbetade relationer med ett upparbetat arbetssätt.

27 Feb 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.