Rätt byggföretag ger säkra byggnationer

Det fel som många privatpersoner gör är att man låter plånboken styra snarare än att låta det sunda förnuftet få en större roll. I synnerhet så gäller det vid renoveringar och byggnationer och det kan sluta i ren katastrof. Väljer man mellan två stycken byggföretag i Stockholm och där den ena är avsevärt mycket billigare än den andra så är det troligt att man slutligen fastnar för den som ger en lägre offert. Tyvärr är det då också troligt att man får ett sämre jobb utfört.

En lägre prislapp kan nämligen fungera som ett bra lockbete i jakt på uppdrag. Oseriösa byggföretag som vill ha snabba pengar kan lägga sina offerter bra mycket lägre än sina seriösa konkurrenter och genom detta få fler jobb och uppdrag. I slutändan så drabbar det kunden.

Ska du exempelvis totalrenovera ett badrum så kan det fuskas så grovt att vattenskador uppkommer och att du redan efter något år tvingas riva ut, bygga nytt och dessutom korrigera den vattenskada som visat sig. Det byggföretag du anlitat? Ja, de ställer sig ovilliga att betala, de kommer att hävda sin oskuld eller också så har de - i många fall - gått i konkurs och startat i ny regi.

Vi dock direkt säga att en ett högre pris inte heller är någon garanti för att ett byggföretag är av högsta klass. Många jobbar även rent motsatt - man tar fr givet att ett högt pris får folk att tro att man är extremt mycket bättre än vad konkurrerande byggföretag är och i många fall så lyckas man också.

Så hittar du rätt byggföretag i Stockholm

Det finns tyvärr inga genvägar. För att hitta ett pålitligt byggföretag i Stockholm så krävs det en ganska stor uppoffring från din sida. Det är du som måste kontakta så många som möjligt., det är du som måste ta in offerter, det är du som måste be om referenser och ringa tidigare kunder och det är du som måste kolla upp omdömen på internet.

Ju mer tid du lägger ner på detta - desto bättre möjlighet har du att hitta en seriös partner vid din byggnation/renovering. Här kan du läsa om ett byggföretag i Stockholm: byggföretagstockholm.com.

Garanti på jobbet och betalning av detta

En viktigt detalj är att du ser till att skriva in garanti i avtalet. Så lång som möjligt och där det klart och tydligt framgår vad som gäller. betalningen ska alltid ske då jobbet är utfört och besiktigat - av en oberoende besiktningsman; det är viktigt! - och aldrig i förskott.

Börjar det byggföretag du anlitat fråga om diverse förskott för att täcka resekostnader, material och annat så bör du dra öronen åt dig. Man betalar då ett jobb är färdigställt - aldrig före.

7 Mar 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.