Nytt golv gör hela rummet

Man kan luras att tro att det är tapeter och färg som sätter störst prägel på ett rum. Det är inte förrän man bytt golv i rummet som man inser att det var hela skillnaden. Den stora förändringen.

Man vill sätta sin prägel på sin bostad, det är naturligt. Man vistas där mycket, det är en del av ens personlighet och man ska trivas. Man vill också visa för andra vem man är. Det ska framgå tydligt när människor hälsar på vem du är. Genom din inredning, dina val av tapeter och färger, dina val av golv, visar du ditt jag. På samma sätt som du visar din personlighet genom klädsel.

Så vad är din personlighet? Vem är du när det kommer till ditt hem? Är du skandinaviskt minimalistisk? Är du orädd och färgstark? Är du sval och klassisk? Vem du än är spelar valet av golv en avgörande roll.

Parkett, klickgolv, plastmatta, brädgolv eller betonggolv?

Du har valt stil, du kör på den genuina stilen i naturmaterial. Det blir brädgolv. Du har redan dragit bort den murriga heltäckningsmattan. Under den fanns en ännu murrigare linoleummatta, sedan ett lager masonit, och under det ett slitet trägolv. Det gick tyvärr inte att rädda, men du vill åt känslan av ett massivt trägolv att tassa runt barfota på.

Huset i Dalarna ska få brädgolv, och du söker efter en golvläggare i Mora och Leksand för ditt projekt. Visserligen klarar du småfix hemma, men när det kommer till att lägga ett golv vill du helst anlita proffs. Folk som kan sin sak. För det måste bli bra. Det ska ju visa vem du är.

Badrummet ska få kakel

Det är med badrum som med kök, det ska fungera men det måste också kännas bra. Praktiskt och snyggt. Det är ju ett rum som man ska trivas i; kanske ta ett långt bad och ligga länge och fundera och då vill man ha det fint omkring sig.

I ett badrum är kakel ett bra alternativ. Det är praktiskt, lättskött och det finns så många olika varianter att välja på. Inga problem att genom valet av badrumskakel visa vem man är, vad man gillar och gå in för det fullt ut. Någon vill ha marockanskt mönster med mycket färg, en annan vill ha enkelt vitt glaserat kakel. Låt en erfaren golvläggare kakla ditt nya drömbadrum, så att du sedan kan ta det där långa badet och njuta.

16 Sep 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.