Nya garageportar är en investering

Bland det första man ser som besökare till ett hus är garaget; denna tillbyggnad bör därför hållas i gott skick då den definitivt kan påverka hur man upplever bostaden i fråga. Många tar sitt garage för givet och glömmer bort vilken stor påverkan byggnaden har rent estetiskt. Primärt så kan man se detta genom den yta som syns mest på garaget – nämligen via garageportar.

Husägare är sällan beredda att göra en investering i nya garageportar då man ser dessa mer som ett nödvändigt ont – det är lättare för en husägare i exempelvis Malmö att byta ut sin ytterdörr, måla om fönstren eller göra någon annan typ av estetisk investering än på nya garageportar. Vi menar dock på att det – utöver det rent estetiska – finns några starka argument till varför man som husägare i Malmö ska se över skicket på de gamla och – vid behov – byta ut dessa mot en mer uppdaterad modell. Enklast blir det om vi radar upp våra argument en och en och förklarar vår tanke: 

  • Undvika skada.

Äldre garageportar kan vara en ren livsfara. Har fjädringen börjar ge upp så kan hela porten när som helst braka samman och där man kan fastna.

  • Snyggare, mer enhetligt hus:

Du kan matcha nya garageportar mot nästan vilken typ av byggnad och material som helst. Det finns fronter i trä och med väldigt många färger; det gör att man på ett bättre sätt kan skapa en enhetligt byggnad där allt från fönsterkarmar, ytterdörr och garageportar smälter samman.

  • Komforten höjs.

Du trycker på en knapp för att öppna och stänga dina garageportar och slipper således lämna bilen. En regnig dag i Malmö påverkar dig alltså minimalt. Denna automatik är att anse som standard idag.

  • Bättre isolering:

Genom att nya garageportar är bättre isolerade så ökar också garagets användningsområden. Du kan förvara maskiner och andra känsliga saker i det och din bil tar heller ingen skada av kyla och drag.

  • Inbrottsrisken minimeras.

I en större stad som Malmö så har antalet anmälda inbrott haft en stigande kurva – tyvärr följer inte uppklarningsgraden hos Polisen samma trend. I många fall – som en följd av bristande resurser – så avskrivs anmälda inbrott nästan direkt; idag är det nästan riskfritt att genomföra inbrott för en kriminell. Faktum är att garageportar av en äldre modell är lätta att ta sig in genom. Nya är nästan omöjliga att dyrka upp och forcera med kraft.

  • Låg kostnad att byta.

Du kan räkna med att nya garageportar kanske kostar dig 15.000 kronor – inklusive ROT-avdraget och inklusive installation. De har dessutom en lång livslängd och slår du ut summan mot hur länge du kommer att dra nytta av dina nya garageportar så blir det en väldigt låg kostnad. Säg att de håller i ungefär 30 år och att du alltså betalar ungefär 500 kronor årligen. 

15 Jan 2018

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.