Låt en snickare göra jobbet

Planerar du ett projekt i ditt hem, som ett nytt kök eller kanske ett nytt garage? Men du är kanske inte särskilt kunnig själv när det kommer till att bygga? Då behöver du hjälp av en snickare.

Träd är en viktig del av Sverige, eftersom hela landet praktiskt taget består av skog. Trä är därför ett naturligt material att bygga med. Inte enbart är det ett enkelt material att använda, träd har dessutom en lång livslängd. Om du har planer att bygga om eller renovera ditt hem är det en snickare du behöver hjälp av. När det kommer till att anställa en snickare vill du vara säker på att det är någon du kan lita på. Var därför noggrann när du väljer en firma, och välj med omsorg. Det finns firmor som inte går att lita på tyvärr, kolla alltid deras certifikat och läs omdömen om firman. Detta kommer att hjälpa dig att få ditt drömhem, precis som du vill ha det och till rätt pris.

Vad kan en snickare hjälpa till med?

En snickare kan hjälpa dig med en rad olika saker i ditt hem. Allt från stora arbeten, till mindre - som att hjälpa dig att bygga en unik bokhylla. Men det är inte enbart att bygga saker en snickare kan hjälpa till med, utan även renovering.

Några saker en snickare kan hjälpa dig med:

  • Ombyggnader
  • Nybyggnad
  • Bygga altan
  • Byta fönster och dörrar
  • Renovering
  • Sätta upp innerväggar

Glöm inte bort att ROT-avdraget gäller för privatpersoner som är i behov av en snickare. Trots att detta inte täcker materialkostnaden så får du ett avdrag på arbetskostnaden. Skatteavdraget gäller upp till 30 % på arbetskostnaden, och du kan få upp till 50 000 kronor per år på ROT-avdraget.

Vad för utbildning krävs för att bli snickare?

En snickare är någon som älskar att arbeta med trä, och det är ett fysiskt krävande arbete. För dig på gymnasienivå är det att välja Bygg- och anläggnings programmer och sedan välja inriktningen Husbyggnad. Du kan sedan här välja trä som din inriktning. För det är trots allt det en snickare arbetar med - trä. Efter gymnasiet kan du då göra en utbildning genom ett företag och under tiden så får du en lärlingslön. När du har kommit upp till 6800 timmar får du sedan ditt yrkesbevis. Du kan självklart också plugga till en snickare via komvux om du vill ändra yrke, eller fördjupa dig inom branschen. Vi rekommenderar att besöka denna hemsidan för mer information: https://www.snickaredalarna.se/

27 Feb 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.