Lär dig snickra själv

Har tanken fallit på plats att kanske bygga och snickra ihop egna möbler någon gång? Eller anlita en professionell snickare för ditt hem som skapar en mer unik och kreativ miljö? En rolig detalj och trend som kommit som en följd av en stegrande renoverings- och inredningstrend är att fler och fler söker efter det som är unikt. Det är härligt att kunna få sticka ut ibland och komma bort från det strömlinjeformade, få sitt hem att sticka ut, få den där woaw-känslan hos personer som kommer och besöker hemmet. Med mer hantverkskonst och kreativitet i hemmet blir det mer hemtrevligt, personligt och det ger en mer spänning i hemmet.

Möbler är sällan svåra sett till utförande då det i dagens samhälle finns många goda idéer och ritningar att följa på nätet. På så sätt finns det möjlighet att snickra för vem som helst, då det bara är att låta fantasin flöda. Begreppet möbler är dock brett och man bör här kanske skilja mellan en soffa och exempelvis en hylla. Att bygga en soffa själv kräver komfort, olika material och yrkeskunskap, medan en hylla till exempel kräver mer kreativitet, tålamod och rätt material.

Ge dina utemöbler nytt liv

Med rätt verktyg och metod sparar du både tid och arbete när man till exempel vill ge sina möbler ett nytt liv. Istället för att kasta gamla utemöbler är ett gott tips att förvandla och förfina sina befintliga möbler. Till exempel genom att måla om en sådan då det både är lätt och effektivt. Att börja snickra sina möbler kan ta tid att lära sig, men självklart inget som är omöjligt, det kommer dock sätta stort prov på ditt tålamod. Det handlar mycket om detaljer när det kommer till att putsa, slipa, fila och det har man inte råd med att slarva med eftersom det är föremål som kommer synas i hemmet. Saknar man tid bör man kanske överväga andra lösningar snarare än att snickra ihop möbler på egen hand. Utan tvekan så tjänar man på att bygga sina möbler på egen hand i många fall. Självklart kostar materialet och detsamma gäller, skruvar, spikar, muttrar, färg etc. Det är givet att det finns en bekvämlighet i att köpa möbler, ett tips är dock att köpa möbler som är begagnade som är i bra skick för att ändra dessa efter sina behov samt tycke och smak för att göra dem så personliga som möjligt.

snickra hemma

Att tänka på

Viktigt är att ha rätt verktyg som håller god kvalitet och täcker dina behov. Nödvändigtvis betyder det inte att det ska vara en överfull verktygslåda, snarare en verktygslåda som täcker det du ska göra. Skruvdragare och borrmaskin kommer definitivt att behövas och likaså en bra såg, till exempel en cirkelsåg eller sänksåg. Se till att läsa på om hur materialet ska skötas innan du sätter igång med snickeriarbetet. Exempelvis betong är känslig för fukt och får lätt fläckar på sig. Detta kan till exempel vara bra att veta om du ska gjuta en betongskiva.

22 May 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.