Idel fördelar med golvslipning framför nytt golv

Det många gör fel då de märker att golven i bostaden börjar se slitna ut är att man river ut dessa och ersätter dem med nya. Ett projekt som förvisso ger resultat och effekt; men som även för med sig höga kostnader, ett hårt jobb och – i många fall – ett ganska tråkigt slutresultat. Detta naturligtvis beroende på vilka golv man lägger in, men ser man till ett billigare laminatgolv (som många väljer) så blir det sällan särskilt bra. I synnerhet inte om golven man valt att ersätta varit av trä eller parkett. Något som det i många fall faktiskt handlar om.

Just den typen av golv går nämligen att rädda och där man som kund inte alls behöver spränga någon budget för att göra så. Det fler borde göra är att överväga en golvslipning. En golvslipning ger i många fall en bättre effekt. Ser man till ett äldre golv så har man ofta fördelen i att detta redan har patina och att det finns egenskaper i detta som nyare golv saknar; allt man behöver göra är att skrapa lite på ytan för att ta fram skönheten igen. Det är egentligen det som en golvslipning handlar om också; för en relativt billig peng så kan du anlita ett företag och få ett golv som blir som nytt – inga repor, inga skrapmärken och inga märken där tunga möbler stått.

Vi nämnde företag och vi gjorde det av en anledning. Visst; det är fullt möjligt för dig som privatperson att själv genomföra en golvslipning. Det är dock ett projekt som kräver tålamod och viss träning; risken är att du gör fel och därmed också förstör dina golv. Dessutom så måste du naturligtvis hyra maskiner – en kostnad som många glömmer bort.

Golvslipning med Rot-avdraget

Vi anser att man i de flesta fall tjänar på att låta en professionell golvslipare sköta jobbet. I synnerhet i större städer där man kan använda den rådande konkurenssen som en del i förhandlingen. Bor du i exempelvis Stockholm så kan du – genom att kontakta fler än ett företag för din golvslipning – komma att sänka priset ganska rejält.

Ytterligare en indikator gällande priset för en golvslipning gäller öer hela landet och inte enbart i Stockholm och andra större städer; detta i form av Rot-avdraget. Konkret så innebär Rot-avdraget att du kan dra av – med ett tak om 50.000 kronor – 30% av arbetskostnaden för din golvslipning. Låter jobbigt med en massa pappersarbete och strul med Skatteverket? Inte alls. I de flesta fall så har beloppet redan dragits på fakturan.

30 Nov 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.