Fönsterbyte – lättare än vad man tror

Ett fönsterbyte kan kännas som ett tungt projekt men hjälp finns att få. Byt fönster för att spara energi och få ett bättre inomhusklimat

Fönsterbyte är ett stort projekt, ingen tvekan! Det är bökigt, det tar tid och inte minst så kostar det en hel del. Som tur är finns det många företag specialiserade inom området. De har all kunskap och kompetens som krävs för att jätteprojektet ska gå snabbt och smidigt till. Vid fönsterbyte gäller det att ta hänsyn till en del viktiga faktorer då fastighetens eget utseende står som nummer ett. Gäller det exempelvis ett äldre hus med träfönster som måste bevara sin skepnad så gäller det att välja samma typ av fönster. Även om PVC – fönster har visat sig att ha bättre isolation så passar de inte på ett anrikt hus. I vissa fall bör man ta hänsyn till sådana yttre faktorer.

Varför ska man byta fönster?

Nya fönster lyfter byggnadens utseende och kan leda till bättre inomhusklimat. Att byta fönster är alltid en smart investering. Nya fönster ökar byggnadens totala värde samtidigt som det bidrar till att förbättra dess utseende. En viktig faktor är att nya, bättre fönster leder till bättre inomhusklimat. Tvärdrag är en av de främsta anledningarna till ett fönsterbyte. Sveriges hårda klimat med mycket vind och kyla kan lätt bidra till låga temperaturer inomhus om fönstren inte är bra isolerade. Sist men inte minst bidrar nya, välisolerade fönster till sänkta kostnader för uppvärmning. Detta hänger tätt ihop med ett bättre och varmare klimat inomhus.

Arbetsprocessen bakom ett fönsterbyte

Hur går ett fönsterbyte till? Olika företag har olika arbetsprocesser men i de allra flesta fall handlar det om några enkla steg. Börja alltid med att kolla vad det finns för företag på marknaden som erbjuder byte av fönster och kontrollera deras erfarenhet genom en befintlig referenslista. Ring och prata med företaget. Fråga om den optimala lösningen för dina fönster. Alla råd och tips kan vara väldigt användbara och bra att ta hänsyn till. Boka även ett hembesök om du nu har valt ett. Hembesöket tar inte så lång tid. Firman brukar skicka en kunnig medarbetare som mäter och gör en beräkning av materialförbruk och tid som själva projektet kommer att ta. Nästa steg är att få begära en offert med de olika delmomenten. Om du accepterar offerten följer själva fönsterbytet som består av leverans och montering av nya fönster. Vi rekommenderar denna sida: https://www.bytafönster.biz

12 Mar 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.