Enklare att räkna på material och kostnad för att bygga hus

En stor svårighet i att bygga hus handlar om det faktum att arbetet kräver en enorm planering. Det är få förunnat att kunna peka på ett nyckelfärdigt hus och direkt säga att det passar som handen i handsken. Man måste jämföra och man måste utesluta, räkna om och testa nya idéer. För en lekman blir detta svårt. Var börjar man?

Det handlar om det största projekt man genomför i livet. Att bygga hus kommer att bära höga kostnader och det finns därför också all anledning att ta ett steg tillbaka i syfte att verkligen hitta det hus man drömmer om - på detaljnivå. Hur ofta får man den chansen? Hur ofta kan man skapa någonting som verkligen stämmer överens med den egna smaken, stilen och som möter alla krav, behov och önskemål man kan tänkas ha?

Det som kan vara svårt i teorin behöver dessutom inte vara så himla komplicerat i praktiken. Vi lever i en digital, högteknologisk värld och detta innebär att man idag också har en massa verktyg till hands i samband med att man ska bygga hus.

Iplanner - ett verktyg som gör skillnad

Ett sådant heter Iplanner och det är en gratistjänst som ger dig möjlighet att låta fantasin flöda. Du kan rita fritt genom deras program och du kan skapa olika alternativ i både 2- och 3D. Detta är en fördel då du hela tiden kan se hur ditt framtida hus skulle kunna se ut rent planmässigt och både exteriört och interiört. En annan fördel handlar om att tjänsten även tillåter dig att räkna på hur mycket olika material skulle kosta. Vad händer om du bygger i sten kontra trä? Vad blir billigast av kakel eller plastmatta i badrummet?

Genom Iplanner får du alla dessa svar - och därigenom också en möjlighet att bygga en realistisk budget. Hantverkare då? Även här kan du faktiskt använda denna tjänst. Iplanner har hantverkare knutna till sig och du kan direkt kontakta dessa för exempelvis förslag och offerter. Det är, kort och gott, en tjänst som gör det enklare för lekmän att bygga hus.

Läs mer här: Iplanner - Kostnad material bygga hus

Rådfråga en arkitekt om ditt drömhus

Ett annat alternativ är mer klassiskt. Många idag väljer bort en arkitekt som en följd av att man anser att kostnaden blir för hög. Här har man emellertid inte riktigt tänkt på vad man får för pengarna - nämligen ett hus som är byggt utifrån sina egna drömmar. En arkitekt realiserar drömmar och utöver detta så kan denne även hjälpa dig att hitta rätt lösningar vad gäller exempelvis material och energi - något som kan ge dig ett billigare boende i framtiden.

Välj inte bort denna lösning utan att först har undersökt fördelarna som de facto finns. Det finns billiga såväl som lite dyrare arkitekter. Se över vilka som passar dig. Det kostar ingenting att ta en första kontakt, eller hur?

11 Nov 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.