Enkelt och hållbart med asfalt

Visst är det snyggt med en uppfart bestående av plattor. Och visst är det pittoreskt med en uppfart bestående av grus. Men om du vill slippa rensa ogräs så kan det vara asfalt du ska fundera på.

Det kanske kan kännas lite ovant att tänka dig en uppfart som är asfalterad. Men det är ett material som fler och fler använder sig av i sina trädgårdar. Asfalt är hårt, stabilt, hållbart och släpper igenom vatten. Det är även ett material som har en naturlig halksäkring, vilket kan vara trevligt när du ska ta dig till bilen under vintertid. Visst kostar asfalt en del, men det gör även plattor och plattsättning. Och skillnaden är att du kommer ha ett underlag som håller och som håller sig lika fint i mycket lång tid framöver. Troligen längre än du kommer bo kvar i huset.

Billigt eller smidigt

Den billigaste uppfarten du kan ha är en uppfart som du inte gör någonting med överhuvudtaget. Men det kommer då bli en uppfart som blir gropig, där vatten samlas och där du kommer bli lerig om skorna.

Nästa i pris är grus. Det är ett material som många satsar på, på grund av sin enkelhet, priset och att det har en god stabilitet trots sin rörlighet. Därefter kommer plattor, av olika material och modeller. Det är snyggt men dyrt och får gärna ogräs mellan sig. Så när du ska välja uppfart så tänk även på hållbarhet och eventuellt extrajobb som ingår. Läs mer om asfaltera din uppfart på denna webbsida: asfalterauppfart.se

17 Jul 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.