En hjulgrävare - ett smidigt alternativ med hög kapacitet

Om man behöver en smidig, pålitlig maskin för allehanda grävarbeten så är en hjulgrävare det perfekta valet. En hjulgrävare är enkel att manövrera och den är samtidigt stabil samt ger en bra översikt.

Du som chaufför sitter högre upp och kan därigenom göra ett bättre arbete som en följ av den översikt du får. I och med att maskinen går på hjul snarare än de larvfötter som andra grävmaskiner har så kan du hela tiden förflytta dig från punkt A till punkt B på ett smidigare sätt där jorden och marken inte utsätts för samma enorma tryck. Ska du gräva så ska du definitivt se över utbudet som finns bland hjulgrävare.

Hjulgrävare med olika kapacitet

En hjulgrävare finns i alla tänkbara storlekar och kan användas inom all typ av entreprenad, lantbruk och för exempelvis markarbeten eller för arbeten med att färdigställa vägar. Kort sagt: det finns hjulgrävare som klarar av alla typer av jobb. De mindre, mer flexibla modellerna går att använda i tätbebyggda områden där de - tack vare den korta svängradien - kan arbeta effektivt och utan risk att skada vare sig hus, egendom eller person.

De större modellerna kan man använda vid större projekt såsom exempelvis för grundarbete i samband med byggen av större fastigheter. Vad behöver du? Kontakta en uthyrare av hjulgrävare och förklara vad du ska göra, hur mycket som ska grävas, vilket djup det handlar om samt vilket typ av material som ska grävas. Uthyraren kan genom denna information skräddarsy en lösning där bästa möjliga maskin plockas fram till just dig och dina specifika behov.

Varför hyra en hjulgrävare?

Det är inte bara privatpersoner som tjänar på att hyra hjulgrävare. Faktum är att många entreprenörer ser fördelar i att hyra snarare än att köpa olika större maskiner. Även om en hjulgrävare är mångsidig och användbar inom många olika områden så finns en risk i att den blir stående några månader varje år. Det handlar då om att den står och tickar rent ekonomiskt; varje dag den står oanvänd kostar pengar - därför är det ofta mer lönsamt att hyra.

Ett hyresavtal för en hjulgrävare - och andra liknande maskiner - går att skräddarsy. Behöver man en sådan under sommaren så kan man också skriva avtalet enkom för just den perioden. Det kan vara en betydligt mer lönsam lösning även för företag, entreprenörer och för större projekt och inte enbart för privatpersonen som står inför att gräva lite i den egna trädgården. En smidig lösning, helt enkelt.

Mer info om hjulgrävare hittar du här.

29 Jan 2019

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.