Det går att ha bergvärme i Stockholm

Det är lätt att tro att man måste vara omgiven av berg och sjöar för att kunna använda bergvärme, men den går också att installera i innerstaden i Stockholm.

Bergvärme låter nästan för bra för att vara sant eftersom man hämtar och använder sig av en resurs som finns i naturen. Bergvärmen hushåller med naturens resurser och minskar dina uppvärmningskostnader. Visserligen krävs det en grundläggande investering men den betalar sig ganska fort.

Den som lagt sig på en varm berghäll en sommardag vet hur mycket värme där finns. Solen värmer upp åkrar, gräsmattor, gator, berg och sjöbottnar. Värmen lagras och det är den du kan få glädje av när kylan kommer. Anlitar du ett seriöst företag får du hjälp med planering och installation för att använda dig av det naturen bjuder på.

Bergvärme kan användas i villor, bostadsrättsföreningar och fritidshus

När du vänder dig till ett seriöst och etablerat företag för att installera en bergvärmepump i Stockholm går det enkelt. En certifierad installatör kan direkt planera och genomföra installationen och finns dessutom till hands för underhåll och skötsel.

Men en bergvärmepump har du tillgång till värme året runt, även när solen inte skiner. Du kan använda den i ditt fritidshus för att skydda det mot frost och fukt och den kan värma din pool. Som din egen producent av uppvärmning blir du dessutom inte så känslig för energiprishöjningar. Du gör också naturen en tjänst genom att ta tillvara på den energi som redan finns.

23 Feb 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.