Det fantastiska med balkonginglasning

Önskar du att du kunde sitta ute på balkongen även när det regnar? Eller när det är kallt? Drömmen kan gå i uppfyllelse. Ta reda på varför balkonginglasning blir allt mer populärt.

Har du länge drömt om en inglasad balkong? Eller ett uterum? Det är fullt förståeligt. Har man balkonginglasning så kan man sitta ute året om. Eller ja, ute fast inne. Komplettera med infravärme så finns det dessutom värme under den kyligare delen av året. Vill man öka mysfaktorn ytterligare så går det även att installera en braskamin, men detta är en smaksak samt en kostnadsfråga. En balkonginglasning ger dig det bästa av två världar då du har möjlighet att stänga ute oönskat väder såsom regn och blåst. Men för den som fascineras av blixt och åska så har man samtidigt första parkett för att se spektaklet. Man kan även öppna upp om man önskar vädra och släppa in frisk luft. För den som vill syssla med växter och odling så är det ett perfekt utrymme för plantor med mycket ljus och tillräckligt med skydd. Möjligheten att odla eget lockar många. Tomater, jordgubbar, smultron och ja, endast fantasin sätter gränser.

fin ljus balkonginglasning

Fönster och dörrar i olika utföranden

En balkonginglasning måttanpassas oftast efter en redan existerande balkong. Vissa väljer även att bygga nytt. Det går även att glasa in en altan eller en terrass. Har man speciella behov eller önskemål som insynsskydd, antal öppningsbara fönsterpartier, storlek på glas eller liknande så specialtillverkas dessa efter önskemål. För den händige är det fullt möjligt att montera glas i den här omfattningen själv, både vad gäller balkong och uterum eller altan. Det gäller som vanligt att vara noggrann med planering så att inga moment kommer som en överraskning. Att rådfråga en expert är klokt. I annat fall finns det många specialister på området att anlita som arbetar med just balkonginglasning.

Balkong blir extra rum

Förutom att man kan öppna och stänga som man vill, anpassa glas efter önskemål och inte minst titta på blixtar och andra naturliga fenomen så förvandlas en inglasad balkong till ett extra rum. Det går att ha utemöbler med dynor på balkongen som man inte måste släpa ut och in hela tiden. Balkonginglasningen har även en isolerande effekt på rummet intill vilket resulterar i att man sparar energi och på så vis sänker värmekostnaden. Med denna informationen kan man dämpa sitt samvete om man väljer att investera i en inglasad balkong. Eller ett varför inte ett helt uterum?

26 Mar 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.