Byte eller golvslipning i Uppsala

Det är inte lätt att bestämma sig för om det blir ett nytt golv eller omslipning av det gamla. För att få råd kan det vara till hjälp att kontakta en firma som jobbar med golvslipning i Uppsala.

Anna och Christian var inte överens. Anna ville bevara det fina parkettgolvet i vardagsrummet, medan Christian ville byta. Anna höll med om att det inte var i något bra skick men trodde att det kunde ordnas med golvslipning. Christian som var skeptiker gick till slut med på att de skulle konsultera en hantverkare i Uppsala som hade kunskap om golv. Denne skulle få avgöra vad de skulle göra.

Golvslipning – ett alternativ i Uppsala

Golvläggaren kom på anmodad tid och visades till parets vardagsrum. Både Christian och Anna var säkra på att de hade rätt. Den stackars golvläggaren kunde känna pressen även om de försökte lägga fram frågan på ett lugnt och undrande sätt.

Bägge försökte läsa hans ansiktsdrag och släppte honom inte för en sekund med blicken. Till sist frågade han om de kunde ge honom en minut och Anna erbjöd sig att sätta på kaffe.

“Vad tror du?” frågade de båda när golvläggaren kom in i köket. “Ni har båda rätt! Man kan alltid byta till ett nytt golv om man vill ändra träslag, färg eller välja annat material. Vissa golv, exempelvis billigare klickgolv, är ofta för tunna för att slipa.”

Deras fina golv gick bra att slipa. Så nu hade de samma dilemma som innan konsultationen, frågan var bara vem som skulle ge sig först. Läs mer om golvslipning på den här hemsidan: https://www.golvslipninguppsala.nu/

16 Mar 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.