Är det dags att måla om?

Finns det något härligare än ett nymålat rum? Känslan av ett helt nytt rum med härliga färger med vackert lyster som kommer finnas där länge. Är det länge sedan du målade om väggar och rum? Har färgerna blekts och det är många repor och skavanker på väggen? Kanske är det en gammal och tråkig tapet som gör rummet eller rummen hopplöst tråkiga. Vad väntar du på? Passa på att måla om och få ett nytt och fräscht rum.

Ta hjälp av en målare

För absolut bästa resultat rekommenderas det att ta hjälp av en erfaren hantverkare. Det kommer hålla längre och dessutom gå betydligt fortare. Självklart kostar det pengar men ett bra tips är att utnyttja ROT-avdraget. Det innebär att man kan få tillbaka upp till 50 000 kronor, och den ligger på 30 % och är på arbetskostnaden. Seriösa firmor erbjuder att sköta hela administrationen och se till att avdraget görs direkt på fakturan. Mycket enkelt och smidigt alltså.

Hur går det till?

Först och främst ska man noga välja ut en seriös och erfaren hantverkare. Ett bra tips är att söka på företaget på internet för att se deras rykte. Anlita aldrig svart arbetskraft då riskerna är stora att bli lurad eller för att resultatet inte blir bra. Sedan kontaktar du företaget för en offertförfrågan. Då måste du tala om hur mycket som ska målas för att få en korrekt offert.

Om du tänker dig att använda ROT-avdraget ska du tala om det. 

Att välja färg

Beorende på vilket rum du ska måla om finns det en del att tänka på. I sovrummet är det till exempel bra att tänkta på att välja en lugn och harmonisk färg som inbjuder till lugn och ro.

I ett kök eller vardagsrum kan man ha gladare färger för trevliga stunder. När det gäller färgsorter och kvalitet rekommenderas att höra med målaren. De har erfarenheten och kunskapen att välja rätt färg för just ditt eller dina rum. Det kommer garanterat att bli skillnad.

Förarbetet viktigt

Det är A och O för att slutresultatet ska bli bra att vara noga med förarbetet. Det gamla färgen måste slipas bort och ojämnheter och hål ska spacklas för att få en jämn yta. Samma gäller om det är en tapet på väggen innan. Är inte väggen jämn och ren från damm kommer inte den nymålade väggen bli fin. Sedan målas väggen med grund färg och i flera lager.

 

28 Aug 2019

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.