Anlita en rörmokare i Stockholm – tänk på detta

Det finns all anledning att vända sig till en rörmokare om man behöver hjälp med exempelvis dragning av vatten eller avlopp, om man behöver hjälp med att installera en värmepump av något slag eller om man behöver byta ut sitt ventilationssystem. Varför? Jo, för att det helt enkelt blir betydligt bättre.

Tyvärr så är denna fråga något som inte tas på lika stort allvar som man kan kräva och särskilt i Stockholm har man under senare år kunnat se att privatpersoner på egen hand drar vatten till sitt hus. Anledningen till detta stavas ofta pengar. Man sparar in pengar på att genomföra jobbet själv och en ännu större vinst väntar också runt hörnet i Stockholm om man exempelvis genomför en badrumsrenovering innan man lägger ut sin bostad till försäljning. Något som många gör och det bör man också som köpare av en bostad vara medveten om. Att ställa sig frågan om vilken rörmokare som dragit vattnet kan i slutändan vara den fråga som förhindrar att man råkar ut för kostsamma vattenskador.

Tyvärr tror vi att dessa vattenskador är något som vi kommer att få se mycket av i framtidens Stockholm och således så kommer vi också att tvingas se konflikter kring skuld mellan köpare och säljare. Kort sagt; ska du i din bostad – hus eller lägenhet – i Stockholm genomföra ett projekt som faller in under en rörmokares yrkeskunskaper: se till att också anlita en sådan för jobbet och fall inte för frestelsen som ligger i att spara pengar. Det kommer du förmodligen inte att göra, utan snarare tvärtom.

Med detta sagt – vilken rörmokare ska du anlita och finns det något du bör tänka på innan du skriver ett kontrakt? Ja, och om vi nedan radar upp några viktiga tankar som du kan bära med dig vid ditt val så ser de ut enligt följande:

  • Rörmokare är lite av en bristvara i Stockholm så se till att vara ute i god tid då du ska anlita en sådan – oavsett projekt.
  • Se till att du kan lämna över ritningar – förutsatt att d äger ett hus i Stockholm – till din rörmokare. Det ger en bättre planering och ett bättre pris för dig som kund.
  • Rot-avdraget. Använd ditt rot-avdrag då du anlitar en rörmokare och du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden på din deklaration.
  • Jämför pris. Bristen på rörmokare hindrar inte dig från att jämföra priser och ställa offerter mot varandra. Som sagt dock; se till att vara ute i god tid innan du sätter igång.
  • Behörighet. Viktigt här – i Stockholm finns det många oseriösa hantverkare och tyvärr så finns det också rörmokare som genomför jobb som de saknar utbildning för. Se till att just den rörmokare du anlitar verkligen är behörig.
4 Jul 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.